Zomeravond in Italië

Zomeravond in Italië

Italiaanse klassiekers met een twist

De warme zomerlucht, gezellig geklets en vooral… heerlijk eten! In deze editie laten we drie gastchefs aan het woord die stuk voor stuk heerlijke Italiaanse recepten voor je hebben bedacht. Hier vind je de lekkerste recepten uit de Italiaanse keuken. Van pizza tot pasta, van bbq tot dolci.

Snel Italiaans

Op doordeweekse dagen heb je in de keuken drie wensen: het moet niet te ingewikkeld, een beetje snel klaar én natuurlijk lekker zijn! Of je nu voor het hele gezin of een wat kleiner huishouden kookt, deze eigenwijs Italiaanse recepten voldoen aan al je eisen.

Alle snelle recepten

Brood als basis

Veel gerechten uit de Italiaanse keuken bestaan uit een basis van brood(deeg). Dat is lekker en makkelijk: precies wat je wilt op een warme zomerdag. Al deze recepten met brood en zonder vlees zijn trouwens ideaal voor zowel de lunch als het avondeten.

Vegetarische broodrecepten

In het seizoen

Geen zomer zonder perziken en nectarines! Niet alleen lekker om zo uit de hand eten: deze sappige steenvruchten maken van elk gerecht een succes. Zoet, maar ook hartig! Je neemt een hap en meteen is het zomer. Perziken en nectarines zijn dan ook op hun lekkerst aan het eind van de lente en in de zomer en zorgen dus voor dat heerlijke zomerse gevoel.

Alle perzik recepten

Italiaanse experts

Ontdek de Italiaanse keuken met de menu’s van onze gastchefs Nicoletta Tavella, Jan Albert van Weerdhuizen en Jadis Schreuder. Proef een klassiek Italiaans menu, een Italiaans vegetarisch menu en steek de barbecue aan voor een Italiaans menu van de grill.