gesmolten kaas nacho's

Zo werkt het

uitlegpagina voor boodschappen.nl

Boodschappen.nl draait om recepten. Inmiddels staan er meer dan 7000 op de site en dat aantal blijft groeien. Ze zijn duidelijk opgeschreven, niet te lang en natuurlijk vooral erg lekker. Maar er is meer, denk bijvoorbeeld aan thema-pagina’s over producten, kookvideo’s en een pagina waarop je het magazine online kan lezen. Op deze uitleg-pagina lees je hoe je snel precies het recept of de informatie vindt die je zoekt.

Zoeken op de homepage

Midden op de homepage vind je een zoekvenster. Waar kan je naar zoeken?
– zoek op de naam van het recept: lasagne, kippensoep of appeltaart bijvoorbeeld. Je zal zien dat tijdens het typen, suggesties verschijnen.
– zoeken naar een of meer ingrediënten. Vul je meer dan een ingrediënt in, dan vind je bij de resultaten de recepten met al de ingrediënten (aardappel én prei) en daaronder de recepten waar een van de ingrediënten in voorkomt (aardappel of prei).

De zoekresultaten worden getoond op boodschappen.nl/zoeken/ en dit is ook de pagina waar je terechtkomt als je op de link onder het zoekvenster, klik hier om uitgebreid te zoeken, klikt.

De zoekresultaat-pagina

De resultaten van jouw zoekvraag vind je op de zoekresultaat-pagina. Boven de zoekresultaten zie je hoeveel recepten er zijn die passen bij jouw vraag. Bovenaan vind je de recepten die het beste aansluiten bij jouw vraag.

Sorteren van zoekresultaten

Standaard zijn de recepten gesorteerd op relevantie maar in het menu kan je ook kiezen voor sorteren op nieuwste of oudste. Handig als je op zoek bent uit een recept uit de laatste Boodschappen.

Iconen

  • De stopwatch vind je bij recepten die je binnen 20 minuten op tafel kan zetten. Smakelijk én snel dus.
  • Het blaadje geeft aan dat het om een recept zonder vlees of vis gaat. In deze recepten kan wel kaas gebruikt worden.
  • Slanke of light-hoofdgerechten herken je aan het appeltje. Deze hoofdgerechten hebben minder dan 500 kcal per portie.

De recepten op de zoekresultaat-pagina

Van ieder recept zie je een foto en de naam. Ga je met je muis over de foto, dan zie je hoe moeilijk een recept is (eenvoudig, gemiddeld of uitdagend) en wat de bereidingstijd is. 20 min betekent dat je het recept in 20 minuten op tafel kan zetten.

Staan er twee getallen, bijvoorbeeld 25 + 20 min, dan staat het eerste getal voor de bereidingstijd en het tweede voor de extra tijd in de oven, koelkast of vriezer. Bezoek je de website op je telefoon, dan zie je de moeilijkheid en de bereidingstijd meteen staan.

Filters

Op de zoekresultaat-pagina vind je rechts filters. Je kan de resultaten bijvoorbeeld filteren op gang (bijgerecht of lunch bijvoorbeeld), op type gerecht (zoals vegetarisch of vis), of bereidingstijd. Achter ieder filter zie je hoeveel recepten er voldoen aan jouw zoekvraag én aan het filter. Een voorbeeld: zoek je naar spinazie dan zie je bovenaan dat er 275 recepten zijn met spinazie maar in de kolom rechts zie je dat er 21 bijgerechten zijn met spinazie en dat er 51 spinazie-recepten zijn met een bereidingstijd van minder dan 20 minuten.

De recept-pagina

Door op de zoekresultaat-pagina op de foto of de naam van het recept te klikken, kom je op de recept-pagina. Bovenaan de recept-pagina vind je de beoordeling van het recept door andere bezoekers van de site in sterren met daarachter het aantal beoordelingen.  Eronder staat de titel van het recept met een korte toelichting.

Onder de titel van het recept zie je vier iconen met daarbij een omschrijving staan. Zo zie je in een oogopslag voor welke gang, voor hoeveel personen en hoe eenvoudig het recept is, en hoeveel tijd je nodig hebt om het op tafel te zetten.

Bekijk je een recept op een computer dan vind je boven de afbeelding van het recept ook de belangrijkste ingrediënten.

Onder de afbeelding:

  • Waardering: hoe beoordelen andere bezoekers dit recept met tussen haakjes het aantal waarderingen.
  • Waardeer: hier kan je zelf aangeven wat je van het recept vindt.
  • Reviews zijn beoordelingen die bezoekers bij het recept hebben geschreven. Dat kan een mening zijn, maar veel mensen schrijven hier ook bereidingstips of variatie-suggesties.

Vaste onderdelen van onze recepten zijn de bereiding, de ingrediënten en de benodigdheden.

 

Thema-pagina’s

Sommige gelegenheden, zoals Kerstmis of Pasen, hebben op Boodschappen een eigen pagina. Daarop vind je naast recepten ook andere inspiratie, bijvoorbeeld voor het dekken van de tafel. Ook sommige ingrediënten hebben een eigen pagina. Vruchten als de granaatappel, de ananas of groentes als asperges en courgettes hebben pagina’s met interessante informatie en recepten. Andere thema-pagina’s gaan bijvoorbeeld over koken met kinderen of vegetarische recepten.

Trefwoorden

Bij ieder recept worden trefwoorden toegevoegd. Klik je op een trefwoord dan vind je direct alle recepten met datzelfde trefwoord.

Klik je op de tekst: Dit recept komt uit Boodschappen Magazine… dan kom je op een zoekresultaat-pagina met daarop alle recepten uit het magazine waarin het recept staat.

Boodschappen magazine online

Boodschappen magazine kan je gratis meenemen uit jouw supermarkt maar ook op onze website kan je het magazine lezen. Op boodschappen.nl/magazine/ vind je het laatste nummer maar ook een archief met daarin de magazines van de afgelopen jaren.

Puzzel

De puzzel in het magazine is razend populair. Wil je jouw oplossing doorgeven, dan kan dat op de speciale puzzelpagina.

Vragen, opmerkingen en tips

Heb je een vraag over het magazine, de website of deze pagina, of heb je een tip voor de redactie? Stuur ons dan een bericht.