Vanavond een oer-Hollandse avond?

Vanavond een oer-Hollandse avond?

Geniet van de lekkere producten van Unox!

Al ruim 80 jaar is Unox onlosmakelijk verbonden aan de Hollandse keuken. Het begon allemaal bij een slagersfamilie in Brabant, die het originele recept voor de Unox Rookworst ontwikkelde. Inmiddels zijn veel Nederlandse huishoudens fan van Unox producten. Tegenwoordig maken we niet alleen Rookworst, maar ook Soep, Knaks, Snacks. Én sinds kort hebben we zelfs een heus Vegetarisch aanbod.

Ontdek op deze pagina meer van onze producten, en wat je met al die producten kunt maken!

Gelderse rookworst

De Unox rookworst is al ruim 80 jaar een vaste gast aan de Nederlandse eettafel. Deze rookworst is nu verbeterd in receptuur en daardoor kruidiger en voller van smaak! Daarnaast heeft de rookworst een recyclebare verpakking en Beter Leven keurmerk ster 1. De rookworsten van Unox zijn onmisbaar voor de gezonde en gevarieerde Hollandse pot.

Vegetarische gehaktballetjes in satesaus

De Unox vegetarische snackballetjes in satésaus zijn speciaal gemaakt om warm te serveren bij de borrel. Verrassend lekker en nu zelfs in een vegetarische variant! Maar ook op een broodje smaken deze gehaktballetjes heerlijk, en door een snelle rijstmaaltijd kan natuurlijk ook. Deze is ook verkrijgbaar in tomatensaus.

Goedgevulde tomaten kidneybonen soep

De goedgevulde, veganistische tomatensoep met wortel en kidneybonen is perfect voor een koude avond.

Tip: eet een stokbroodje erbij en je hebt een complete, lekkere avondmaaltijd.

Beter Leven keurmerk 1 ster

Wist je dat alle Unox vleesproducten zijn gemaakt van kwaliteitsvlees? Ze hebben allemaal tenminste een Beter Leven keurmerk ster 1!

De perfecte boerenkoolstamppot met de vernieuwde Gelderse rookworst

Hét recept voor de perfecte boerenkoolstamppot vind je hier. Met verse boerenkool, kruimige aardappelen en een vernieuwde heerlijke Gelderse rookworst maak je de lekkerste stamppot met worst!

Ingrediënten

  • 1 Unox Gelderse Rookworst à 285 g
  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2½ el olijfolie
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1 el paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan in ± 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper intussen de uien en de teentjes knoflook.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig. Voeg de boerenkool en het paprikapoeder toe en bak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Breng op smaak met peper.
  3. Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de boerenkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.
  4. Serveer de boerenkool stamppot met de in plakken gesneden rookworst. Lekker met piccalilly.

Broodje zuurkool met vegetarische knakworstjes en gebakken uienringen

Maak eens een broodje zuurkool met vega knakworstjes! Warme pistolets gevuld met gebakken zuurkool, uiringen en een aantal Unox vegetarische knakworstjes. Geserveerd met zoetzure uitjes, augurkjes, mosterd en ketchup of piccalilly; met zo’n lekker warm broodje kun je voor de dag komen!

Ingrediënten

  • Unox Vegetarische Knakworstjes
  • 4 voorgebakken witte pistolets (of bruine of meergranen)
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 150 g zuurkool
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el tomatenketchup en/of piccalilly
  • 2 el zilveruitjes
  • 2 el mini zoetzure augurken
  • 2 sprieten bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de uien in ringen.
  2. Verwarm de knakworstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit intussen 1½ el van de olie in een koekenpan en bak de uiringen op een halfhoog vuur al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de zuurkool al omscheppend 5 min. mee.
  4. Snijd de broodjes open. Verdeel de zuurkool, de knakworstjes, de mosterd, de uien en de ketchup en/of piccalilly erover. Garneer de broodjes met de augurkjes, zilveruitjes en de bieslook.