Food trends recepten

Food trends recepten

Populaire recepten van social media

Als je denkt dat elk recept al een keer is bedacht, komt er toch steeds weer iets nieuws en verrassends bij. En die trend recepten worden inmiddels wereldwijd en razendsnel verspreid via social media. Op deze pagina vind je de populaire recepten die groot zijn geworden op social media. Welke ga jij proberen?

Food trends op social media

Niets is zo veranderlijk als de wereld van food. Is de ene week avocadotoast nog populair, de maand erna staat ineens iedereen met een beker bubble tea op social media. Een trend van de laatste tijd is vegan eten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder, of helemaal geen dierlijke producten te eten en gaan over op plantaardige alternatieven. Ook zien we het butter board steeds vaker op social media, net als pastachips. Ken jij TikTok-pasta al? Bij dit gerecht leg je een blok feta of boursin in een ovenschaal samen met tomaatjes en chilivlokken, in de oven, gekookte pasta erdoorheen roeren en klaar is je gerecht.

Algemene food trends

Food trends komen en gaan. De food trend die op dit moment hot en happening is in food land is minder vlees eten (flexitariër) en ook vegan recepten winnen populariteit. Het idee achter deze trend is dat het eten van plantaardige voeding niet alleen gezonder is, maar ook beter voor het milieu en dierenwelzijn. Lokaal en seizoensgebonden voedsel is al een tijdje een trend. Sterker nog: het lijkt steeds belangrijker te worden. Door lokaal en seizoensgebonden voedsel te eten, wordt de ecologische voetafdruk verkleind, omdat er minder transport nodig is. Ook bij deze trend wordt aan duurzaamheid gedacht dus. Ook willen we met z’n allen steeds minder toegevoegde suikers eten. Daarom is bakken zonder suiker populair.

Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!
Lekker, lasagne!
Lekker, lasagne!

Mamma mia, daar hebben we zin in!

Alle recepten