Pad thai recepten

Pad thai recepten

Eigentijdse pad thai recepten

Pad thai kan niet ontbreken in de Thaise keuken. Het fijne aan dit gerecht is dat je oneindig kunt variëren met vis, vlees en vegetarische opties. Zo zit er altijd wel een recept bij dat je lekker vindt! Voor welke variant van pad thai ga jij vanavond?

Wat is pad thai?

Pad thai is het nationale gerecht van Thailand. Het is een eenpansgerecht met rijstnoedels, helemaal op Thaise wijze. Pad thai wordt overal in Thailand verkocht: van kraampjes op straat tot in restaurants. In Thailand wordt het gerecht ook kway teow pad genoemd. Kway teow is Chinees voor rijstnoedels. Veel inwoners van Thailand zien dit ook als een Chinees gerecht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde de minister president van Thailand het gebruik van rijst promoten, het voornaamste exportproduct van Thailand op dat moment. De Chinese eiernoedels werden vervangen door rijstnoedels en zo werd de pad thai geboren. Pad thai wordt gemaakt van rijstnoedels die eerst zijn geweekt en vervolgens zijn gebakken in de wok, samen met eieren en tofu. Vaak worden vissaus, garnalen, knoflook, sjalot, rode peper en suiker toegevoegd, net als pinda’s en limoen.

Is pad thai gezond?

Over het algemeen is Thais eten gevarieerd en licht verteerbaar. Pad Thai bevat veel gezonde eiwitten door het ei dat erin zit en daarnaast een heleboel groenten! Je maakt pad thai nog gezonder door minder noedels te gebruiken en meer groenten toe te voegen. Door kip of garnalen toe te voegen aan het recept, voeg je gezonde eiwitten toe. Eiwitten zorgen ervoor dat je langer vol zit, dus minder snel trek krijgt.

Rijsttafel
Rijsttafel

Indische rijsttafel Iedereen kan oosters koken

Meer Aziatische recepten
Thais menu
Thais menu

Weekendmenu Proef de Thaise keuken

Meer Aziatische recepten