Stamp & Snert

Stamp & Snert

De lekkerste herfstrecepten

Spruitjes, de lekkerste stoofgerechten, stevig gevulde soepen en natuurlijk stamppot. Deze editie van Boodschappen Magazine staat bomvol herfstige gerechten. Typisch Nederlands, of juist met een twist. Laat je inspireren!

Uit het seizoen: spruiten

spruitjes

Kleine kooltjes, grootste smaak: dat zijn spruitjes. Favoriet bij de een, wat minder geliefd bij de ander. Maar één ding staat vast. De spruit is een heel veelzijdige groente die je echt niet alleen maar super gaar kunt koken. Traditioneel gaat de smaak van spruitjes goed samen met rund- en wat vetter varkensvlees, maar er zijn inmiddels ook genoeg vegetarische gerechten waar de smaak van de spruit eruitspringt. Combineer ze eens met tamme kastanjes, hazelnoten of blokjes peer!

Lekkere recepten met spruitjes

Stampen en stoven

Het comfort food seizoen is weer begonnen: tijd voor stampen en stoven. Staat er zo’n pan vol geurige hachee op het fornuis dan voelt het pas echt als herfst. Ga je voor de klassieke versie die lekker lang moet stoven of maak je voor doordeweeks liever een snelle hachee? We hebben heerlijke suggesties, zodat je het hele seizoen door kunt blijven stampen en stoven. Helemaal van nu, maar ouderwets lekker! Natuurlijk staan de klassiekers op het menu, maar probeer ook eens een verrassend nieuw stamp- of stoofgerecht.

Stampen maar!

Snert recepten

Snert is de typisch Nederlandse dikke variant van erwtensoep. Het eerste recept voor snert komt al uit het begin van de zestiende eeuw! Deze dikke soep is ook geliefd in Noordwest-
en Oost-Europa. In andere landen over de hele wereld eten ze ook wel erwtensoepen, maar deze zijn vaak lichter van smaak en structuur. Laat je de soep een dag staan voor het serveren dan wordt hij nog dikker en is het ‘officieel’ snert.

Basisrecept voor erwtensoep

Lekkere gevulde soepen

Naast dat ze je opwarmen zorgen deze soepen ook voor een gevulde maag. Het ultieme voorbeeld is natuurlijk de klassieke Hollandse erwtensoep of tomatensoep, maar deze keer maken we ’m wat meer van nu. En ook al die andere maaltijdsoepen geven je zo’n heerlijk behaaglijk gevoel. Eet jij ook soep vanavond? En de restjes? Die eet je de volgende dag gewoon als lunch!

Naar alle soeprecepten