SNICKERS

SNICKERS

SNICKERS stilt stevige trek

’s Werelds meest verkochte reep. Boordevol pinda’s, karamel, nougat en met een laag melkchocolade, werd de SNICKERS-reep na de introductie in 1930 al snel één van de lievelingssnacks op deze aardbol. Naast de gewone SNICKERS variant is er ook een SNICKERS Creamy Peanut Butter variant op de markt.

Ontdek op deze pagina hoe je SNICKERS kan gebruiken in de keuken!

SNICKERS®

De onverslaanbare klassieker met een onmiskenbare smaak. SNICKERS zit
boordevol pinda’s, karamel en nougat omhuld in heerlijke melkchocolade.

SNICKERS® Creamy

De vertrouwde smaak van SNICKERS, nu met een dikke laag smeuïge pindakaas! Er is geen beter manier om je lekkere trek te stillen.

SNICKERS® Ice Cream

Heerlijk roomijs met karamel en pinda’s, overgoten met melkchocolade. Onweerstaanbaar lekker.

SNICKERS® Creamy Peanut Butter Ice Cream

Overheerlijke Snickers Creamy Peanut Butter. Nu ook in ijsvariant!

SNICKERS Cheesecake cups

Voeg gehakte SNICKERS toe aan een klassiek cheesecake-mengsel en bak een heerlijke traktatie die bij iedereen in de smaak zal vallen.

INGREDIËNTEN

  • 12 ronde kleine chocolade galetten wafeltjes
  • 340 g gewone, stevige roomkaas, op kamertemperatuur
  • 65 g kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels zure room
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 gewone SNICKERS Original (48 g per stuk), gehakt

INSTRUCTIES.

  1. Verwarm de oven tot 160°C. Vul 12 standaard cupcakevormpjes met papieren cups; plaats 1 chocolade wafeltje op de bodem van elke cup. Zet opzij.
  2. Klop met elektrische mixer roomkaas, suiker en zout tot een glad en luchtig mengsel. Klop het ei en de eierdooier erdoorheen tot alles gemengd is; klop daarna de zure room en vanille erdoor. Roer de helft van de fijngehakte SNICKERS erdoor. Verdeel gelijkmatig over elk wafeltje.
  3. Bak 20 tot 25 minuten tot ze net gaar zijn. Bestrooi de bovenkanten met de overgebleven gehakte SNICKERS. Laat 30 minuten afkoelen op het rooster. Laat ten minste 4 uur in de koelkast afkoelen totdat alles goed gekoeld is.

Tip: Je kunt ook de chocoladewafeltjes vervangen door vanillewafeltjes.

SNICKERS Ice Cream brownie bommen

SNICKERS-ijs in brownies: een waanzinnige lekkernij die zeker in de smaak zal vallen.

INGREDIËNTEN

  • 1 pak browniemix (zo’n 520 g)
  • 2 SNICKERS Ice Cream repen
  • 85 g pure chocolade, gesmolten
  • 2 el karamelsaus
  • 2 eetlepels pinda’s, fijngehakt

INSTRUCTIES

  1. Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking; bak ze in een ovenschaal van 18 x 28 cm bekleed met voldoende bakpapier zodat er aan de lange zijden nog 2,5 cm overblijft. Laat volledig afkoelen.
  2. Druk 10 brownierondjes uit met een koekvormpje van ongeveer 4 cm; leg ze apart. Druk 10 brownierondjes uit met een koekvormpje van ongeveer 2,5 cm; leg ze apart. (Bewaar de overige brownies voor een andere keer.)
  3. Bekleed 10 mini-muffinvormpjes met folie of papieren bakjes. Druk de brownierondjes van 4 cm in de voorbereide vormpjes tegen de bodem en de zijkanten.
  4. Snijd elke SNICKERS Ice Cream reep in 5 stukken; leg 1 stuk in elk brownievormpje. Dek af met kleinere brownierondjes en druk tot er een plat vormpje ontstaat en het ijs is omhuld door brownie. Leg 2 tot 3 uur in de vriezer tot ze stevig zijn.
  5. Haal de bommen uit de muffinvormpjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop elke bom in gesmolten chocolade om de bovenkant en zijkanten te bedekken. Leg alles terug op de schaal en doe het geheel 1 uur in de vriezer. Houd het bevroren tot je klaar bent om te serveren.
  6. Besprenkel vlak voor het serveren met karamelsaus en bestrooi met pinda’s.

Tip: Weinig tijd? Gebruik voor een snelle bereiding kant en klare brownies.

SNICKERS Ice Cream funnel cake

Deze SNICKERS funnelcakes zijn een feestelijke traktatie die leuk is om te delen. Je maakt ze met pannenkoekenmix.

INGREDIËNTEN

  • 180 g pannenkoekenmix
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Plantaardige olie, om te bakken
  • 180 ml room 35% vet
  • 30 g poedersuiker
  • 4 SNICKERS Ice Cream repen (53 ml per stuk)
  • 3 el karamelsaus

INSTRUCTIES

  1. Klop de droge pannenkoekenmix samen met ongeveer 200 ml water, de kristalsuiker en de vanille tot een glad mengsel. (Beslag moet dik zijn, maar nog steeds een beetje vloeibaar). Giet over in een hersluitbare zak met afgesneden hoek of een plastic knijpfles.
  2. Giet een bodem plantaardige olie van 2,5 cm in een middelgrote steelpan; verwarm op middelhoog vuur tot de thermometer 190 °C aangeeft.
  3. Werk in batches en spuit voorzichtig maar snel ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan in een wervelend kronkelpatroon. Maak een cirkel van ongeveer 8 cm. Bak 30 seconden tot 1 minuut per kant of tot ze overal goudbruin zijn. Laat uitlekken op een schaal met keukenpapier.
  4. Mix ondertussen met een elektrische mixer de slagroom en 2 el poedersuiker totdat er stijve pieken ontstaan. Snijd elke SNICKERS Ice Cream reep in 3 vierkantjes.
  5. Bestrooi de funnelcakes met de overgebleven poedersuiker. Doe op elk cakeje een stuk SNICKERS Ice Cream reep en een toef slagroom. Garneren met een drupje karamel.

Tip: Garneer met een 1/2 kopje gehakte pinda’s.

SNICKERS Crêpe cake

Deze prachtige SNICKERS crêpe cake is een succes bij jong en oud. Je maakt het met laagjes karamel, pinda’s en slagroom.

INGREDIËNTEN

  • 240 ml halfvolle melk, op kamertemperatuur
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 115 g gewone, stevige roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels gladde pindakaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 ml room 35% vet
  • 60 g fijngehakte, geroosterde pinda’s
  • 120 ml karamelsaus 2 gewone SNICKERS Original (48 g per stuk), gehakt

INSTRUCTIES.

  1. Crêpes: Meng in een blender de melk, bloem, boter, eieren en het zout tot een glad mengsel. Laat ten minste 30 minuten staan (beslag moet de consistentie van dikke room hebben; indien nodig verdunnen met een beetje water).
  2. Verhit een koekenpan van ongeveer 20 cm met een anti-aanbaklaag op matig vuur; bestrijk met een deel van de olie. Giet 3 el beslag in de pan en draai de pan rond om het over de bodem te verspreiden. Bak 60 tot 90 seconden of totdat de crêpe aan de randjes begint op te krullen. Draai de crêpe om en bak nog 30 seconden. Herhaal dit met het overgebleven beslag en bestrijk de pan indien nodig opnieuw met olie. Leg de crêpes op een met bakpapier beklede bakplaat (zorg dat je ongeveer 12 crêpes hebt). Laat volledig afkoelen.
  3. Crêpetaart: Klop met behulp van een elektrische mixer 110 gram roomkaas en de pindakaas tot een glad mengsel; houd apart.
  4. Mix in een aparte kom de overgebleven roomkaas, poedersuiker en vanille glad. Klop de room in een aparte kom tot zich stijve pieken vormen. Mix het daarna door het mengsel van roomkaas en poedersuiker tot het licht en luchtig is. Zet apart.
  5. Leg één crêpe op de serveerschaal. Besmeer met een een vijfde van het slagroommengsel. Leg de volgende crêpe erbovenop; smeer er 1 el pindakaasmengsel op. Bestrooi met 4 tl pinda’s. Leg er nog een crêpe op; besprenkel met 4 theelepels karamelsaus en bestrooi met 60 gram gehakte SNICKERS. Herhaal deze lagen 4 keer. Zet 20 tot 30 minuten in de koelkast tot de taart stevig is.
  6. Garneer met het overgebleven slagroommengsel, de gehakte SNICKERS en pinda’s. Besprenkel met de overgebleven karamelsaus. Snijd in 14 stukken om te serveren.

Tip: Giet gesmolten pure chocolade over de bovenkant en bestrooi indien gewenst met een snufje zeezout.