Slimme start

Slimme start

De lekkerste recepten voor een goed begin

In het nieuwe jaar kijken we graag vooruit en stellen we vaak weer fanatieke doelen zoals meer bewegen, gezonder eten, je kent het wel. We drukken allemaal weer op ‘fresh forward’. Maar vooral met een druk (gezins)leven blijft het soms een uitdaging om elke dag weer iets gezonds en gevarieerds op tafel te zetten. En met alles wat maar in prijs blijft stijgen, lijkt dit bijna een onmogelijke opgave. Boodschappen bewijst echter dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Wat fijn als je jezelf maar één keer de vraag hoeft te stellen: ‘wat eten we vandaag?’

Lekkere recepten: zo klaar

Niet te ingewikkeld, snel klaar én heel erg lekker! Zulke recepten wil je gewoon een paar keer per week eten. Zorg ervoor dat je je weekboodschappen al in huis hebt, dan houd je de rest van de week meer tijd over. En meer rust in je hoofd, want er is geen onduidelijkheid meer over het eten van die dag. Wil je nog sneller klaar zijn? Zorg dan dat je basisvoorraad goed op orde is. Denk aan: bouillonblokjes, knoflook, ui, mais, kokosmelk, kruiden, olie, balsamicoazijn en sojasaus.

Naar alle snelle recepten

Lekkere recepten met spitskool

In januari is kool misschien wel de belangrijkste seizoensgroente. Maar naast de favoriete boerenkool of rodekool zijn er nog veel meer lekkere koolsoorten om te ontdekken. Zoals de spitskool! Net weer even anders en deze kool zorgt bovendien voor nog meer variatie in je winterrecepten. De spitskool is even veelzijdig als de witte kool. Je kunt hem rauw eten als salade, maar ook stoven, roerbakken of het hele blad gebruiken voor een koolpakketje. Zowel in oosterse gerechten als typisch Hollandse stamppotten is de spitskool een goede toevoeging. Maar probeer ook eens als Amerikaanse coleslaw of gegrild op z’n Italiaans met olijfolie en parmaham.

Alle recepten met spitskool