Overige video's

Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

4 moeilijk gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1385 kcal
Koolhydraten 130 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
84 g
31 g
Hoofdingrediënten Honing (638) Walnoot (202)

Bereiden

  1. Meng de bloem, de basterdsuiker, 1 ei en het bakpoeder. Voeg boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes.
  2. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem.
  4. Voeg de honing toe en roer de room en de wal- en hazelnoten erdoor. Blijf roeren tot een taaie massa ontstaat.
  5. Bestrooi de springvorm met de gemalen amandelen. Rol, op een met bloem bestoven werkvlak, ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
  6. Bekleed de bodem van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede. Er blijft deeg over voor figuurtjes.
  7. Verdeel het notenmengsel over de deegbodem. Dek dit af met de tweede deeglap en druk de randen vast op de deegbodem.
  8. Prik gaatjes in het deegdeksel. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes en plak deze met het tweede losgeklopte ei vast.
  9. Strijk de rest van het ei over de pie. Bak deze taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Variatie

Voeg eens een geraspte appel bij de vulling en vervang 1 eetlepel honing door amandellikeur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1385 kcal
Koolhydraten 130 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
84 g
31 g
Hoofdingrediënten Honing (638) Walnoot (202)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.