Overige video's

Zweedse gehaktballetjes
Zweedse gehaktballetjes
(11)

Zweedse gehaktballetjes

Ook zo’n fan van Zweedse gehaktballetjes? Maak ze dan eens zelf! Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Hier vind je een lekker recept.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de ui met het brood, gehakt, ei, nootmuskaat, eventueel piment, zout en peper. Kneed goed, laat 5 minuten staan en kneed nogmaals. Rol balletjes van het mengsel. Verhit 10 gram boter en bak hierin de balletjes rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Voeg 25 gram boter en de bloem toe aan de pan en bak al roerend 5 minuten. Giet de wijn en 125 ml bouillon erbij. Kook al roerend tot alles goed is gemengd en de saus is ingedikt. Giet dan 375 ml bouillon erbij, roer door en kook de saus circa 5 minuten op een hoge stand.
  3. Voeg de balletjes toe en kook nog 5 minuten op middelhoge stand. Roer de room erdoor en kook 2 minuten op een lage stand. Bestrooi met dille. Lekker met aardappelpuree en een venkelsalade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.