Overige video's

Zuurvlees met rode wijn

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
  2. Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin.
  3. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, de azijn en de specerijen toe. Schep alles goed om.
  4. Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook.
  5. Voeg na 1½ uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.

Bereidingstip

Lekker met rodekool en aardappelen.

Wijnadvies

Neem uw favoriete rode. Viña Maipo Carmenère, Gamma Syrah of Landenwijn Chili. De ‘Oude Wereld' voorziet in Corbières, Côtes du Rhône Villages of Landenwijn Frankrijk. Maar heel veel andere rode wijnen met flink veel body zijn ook geschikt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.