Overige video's

Zuurkooltaartjes met ham, kaas en abrikozen

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  2. Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de bodems in met een vork. Bak de deegbodems circa 5 minuten in het midden van de oven.
  3. Dep intussen de zuurkool droog met keukenpapier. Meng de ham en abrikozen erdoor.
  4. Klop de eieren los met kerriepoeder, kookroom, de helft van de kaas, zout en peper.
  5. Vul de deegbodems met de zuurkool. Schenk het eimengsel erop en verdeel de rest van de kaas erover.
  6. Bak de zuurkooltaartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Neem voor dit recept pruimen of dadels in plaats van abrikozen.

Vervang de helft van de kaas door plakjes brie en leg deze voor het bakken op de taartjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.