Overige video's

Zuurkooltaart met rozijnen

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
23 g
Hoofdingrediënten Appel (168) Mosterd (262) Kwark (41)

Bereiden

  1. Besprenkel de appelstukjes met het citroensap. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zuurkool met twee messen iets kleiner.
  2. Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover.
  3. Klop de eieren los met mosterd of piccalilly, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.
  4. Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  5. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Wijnadvies

De voorkeur gaat uit naar een koel geschonken glas Pinot Blanc of, iets krachtiger, Pinot Gris uit de Elzas (7-9°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
23 g
Hoofdingrediënten Appel (168) Mosterd (262) Kwark (41)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Tine 01-11-2019
recept gemaakt met oude kaas ipv komijnekaas. Super lekker