Overige video's

Zuurkoolstamppot met spekjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Hoofdingrediënten Zuurkool (21)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  2. Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
  3. Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
  4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
  6. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstip

Breid het gerecht uit met saucijsjes of slavinken met mosterd.

Variatie

Kook eens blokjes appel tijdens het koken met de zuurkool mee.

Wijnadvies

Een klassieker met Arthur Metz Riesling. Maar Pinot Grigio van Lizard of Montalto doen er niet voor onder...

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Hoofdingrediënten Zuurkool (21)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 27-09-2019
Niet iedereen kan de zure smaak van zuurkool waarderen, deze neemt af wanneer je de zuurkool kookt. Je kunt de kool eventueel ook afspoelen om wat van het zuur te verwijderen.
Peer 26-09-2019
Simpel recept. Maar waarom wordt hier en op zoveel sites aangegeven dat je zuurkool moet koken... Het is gefermenteerde witte kool en je haalt alle smaak weg... Het is zelfde als nieuwe haring en voer van vogels die uit de krop voeren... Het is al helemaal goed! ..... domheid kent geen tijd....