Overige video's

Zuurkoolschotel met sjalotjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan.
  2. Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en het appelsap toe en schep om.
  3. Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
  4. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree of krieltjes.

Wijnadvies

Met Riesling wordt het een klassieker: Arthur Metz en Lizard zijn er dus ouderwets lekker bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.