Overige video's

Zuurkoolschotel met kip, kaas en abrikozen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de aardappelplakken met zout in 8-10 minuten beetgaar. Wel de abrikozen.
  3. Breng de zuurkool aan de kook, giet deze af en laat uitlekken. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  4. Verdeel een laagje aardappels over de ovenschaal. Verdeel de zuurkool, abrikozen en kipreepjes erover en eindig met weer een laagje aardappels.
  5. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al kloppend in gedeelten de melk toe tot een gladde saus ontstaat. Smelt de helft van de kaas erin en roer de kerriepoeder erdoor.
  6. Giet deze kaassaus over de ovenschotel en bestrooi met de walnoten en de rest van de kaas.
  7. Bak de zuurkoolschotel 12-15 minuten in het midden van de oven tot het gerecht goudbruin is.

Bereidingstip

Vervang de abrikozen door blokjes ananas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 785 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annelies van Zetten 19-01-2017
Een heerlijke zuurkoolschotel,er is hier iemand die niet van zuurkool houd maar deze vind hij erg lekker