Overige video's

Zuurkoolschotel met appel en spekjes

Er gaat niks boven een zuurkoolschotel met appel en spekjes! Een lekker, traditioneel, Hollands recept, maar het verveelt nooit. In een handomdraai zet je dit gerecht op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 5,5 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de zuurkool met de mosterd en zure room. Bak de spekblokjes 3-4 minuten in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar het bakvet.
  3. Boor het klokhuis uit 1 appel met schil. Schil de overige 2 appels en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes, rozijnen en de spekjes door de zuurkool.
  4. Schep het zuurkoolmengsel in de grote ovenschaal en verdeel daarover de rösti. Snijd de geboorde appel in dunne plakken en leg deze in het midden van de zuurkool. Bestrooi met een beetje kaneel en schenk het spekvet over de appelplakken.
  5. Bak de schotel in het midden van de oven in 30-45 minuten goudbruin. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de appel te bruin wordt.

Bereidingstip

Vervang de appel in dit recept door ringen ananas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
16 g
Vezels 10 g
Zout 5,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.