Overige video's

Zuurkoollasagne met pancetta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
25 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal met 15 gram van de boter.
  2. Leg de helft van de aardappelplakken er dakpansgewijs in en bestrooi met wat zout en peper.
  3. Verdeel de helft van de zuurkool erover en steek hier twee jeneverbessen en een laurierblad tussen.
  4. Verdeel de helft van de plakjes spek dakpansgewijs over de zuurkool en vervolg met de rest van de ingrediënten op dezelfde wijze gestapeld.
  5. Eindig met de plakjes spek. Vermeng de wijn en de room en giet dit uit over de schotel.
  6. Verdeel er nog een eetlepel boter in vlokjes over en dek af met aluminiumfolie.
  7. Prik een paar gaatjes in de folie om het vocht iets te laten verdampen.
  8. Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan de folie. Bak nog 10 minuten tot het spek krokant is.

Bereidingstip

Lekker met gegrilde zalmfilet.

Wijnadvies

Zuurkool vertoeft graag in witte sferen. Met de Elzas doet u een prima keuze: Arthur Metz Riesling of Pinot Blanc. Maar ook de Duitse delegatie Lizard Riesling gaat graag aan deze lasagne. En vanwege de knipoog naar Italië kunt u zelfs Soave schenken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.