Overige video's

Zuurkoolburger
Zuurkoolburger
(0)

Zuurkoolburger

Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g

Bereiden

  1. Wikkel de burgers in een plakje spel. Verhit 40 gram boter in een ruime koekenpan en bak de burgers om en om bruin. Zet het vuur wat lager en laat de burgers rustig verder garen.
  2. Verhit de resterende boter en bak de uiringen in ca. 10 minuten gaar. Verwarm de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Besmeer de broodjes met de mosterdmayonaise, verdeel de zuurkool en uiringen over de broodjes. Leg de hamburgers erop en verdeel de appelpartjes erover.

Bereidingstip

Je kunt de hamburgers ook bereiden in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. Of bereid ze in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.