Overige video's

Zuurkool met rösti-frittata
Zuurkool met rösti-frittata
(5)

Zuurkool met rösti-frittata

Je kunt het Italiaanse gerecht frittata het beste omschrijven als een goedgevulde omelet. Eén ding is zeker: ga je dit recept maken? Daar krijg je geen spijt van!
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 980 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
29 g
Vezels 16 g
Zout 4,6 g

Bereiden

  1. Wel de abrikozen in heet water. Klop de eieren in een ruime kom los met zout en peper. Verkruimel de kaas erboven en schep de bevroren rösti erdoor.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Verdeel het röstimengsel over de bodem en druk aan. Bak afgedekt 15-20 minuten op een lage stand. Keer dan om met behulp van de deksel of een groot plat bord en bak nog circa 5 minuten verder.
  3. Verhit intussen de overige boter in een andere koekenpan en bak hierin de ham 1-2 minuten. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg met de zuurkool toe aan de ham. Laat circa 5 minuten stoven.
  4. Snijd de rösti-frittata in punten en serveer met het zuurkoolmengsel. Bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door blokjes rookworst.

Neem in plaats van abrikozen 100 gram in reepjes gesneden gedroogde tomaten op olie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 980 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
29 g
Vezels 16 g
Zout 4,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Hester van der Avort 16-02-2022
Het is een heel lekker recept, alleen de rösti-frittata viel uit elkaar bij het omdraaien.
Hester van der Avort
16-02-2022
Het is een heel lekker recept, alleen de rösti-frittata viel uit elkaar bij het omdraaien.
Lees meer