Overige video's

Zuurkool met paprika en appel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe en stoof zachtjes 20 minuten.
  2. Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en stamp er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
  3. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken. Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.
  4. Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.

Bereidingstip

Voeg 2 eetlepels honing toe aan de gestoofde zuurkool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.