Overige video's

Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
10 g

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de rest van de ingrediënten goed door en voeg indien nodig wat paneermeel toe. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van en leg ze op een bord. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  3. Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool met het deksel op de pan, op de laagste stand, in circa 20 minuten gaar. Schep de zuurkool een paar keer door om aanbranden te voorkomen.
  4. Bak intussen de gehaktballetjes in de rest van de olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175ºC) in circa 15 minuten gaar.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool. Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.