Overige video's

Zuurkool gestoofd in donker bier

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
13 g

Bereiden

  1. Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de ui met de paprika 10 minuten, op een lage stand.
  2. Giet het bier erbij en breng het langzaam aan de kook. Doe de zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm erbij. Schep alles door elkaar, doe de deksel op de pan en stoof op een zeer lage stand 1 uur.
  3. Voeg de laatste 25 minuten de rozijnen toe en leg het zuurkoolspek en de worst op de zuurkool.
  4. Snijd de worst voor het serveren in stukken en het spek in blokjes of plakjes. Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
  5. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en appelcompote.

Wijnadvies

U kunt hier natuurlijk het zelfde abdij- of trappistenbier schenken, maar ook een fris en kruidig Vlaams bruin bier of een frisse Elzasser riesling of pinot blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.