Overige video's

Zutphense Stadswalblokjes

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 21 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Maak glucosesiroop door de suiker met 25 ml water te verwarmen, te roeren en zachtjes te koken tot er ⅔ over is.
  2. Verwarm de slagroom met de boter, de oploskoffie en de glucosesiroop. Smelt hierin al roerend 400 gram chocolade.
  3. Giet dit chocolademengsel in de vorm of op de schaal en zet minimaal 5 uur (of 1 nacht) in de koelkast om op te stijven.
  4. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Bestrijk de bovenkant van het opgesteven chocolademengsel met de gesmolten chocolade en laat hard worden.
  6. Keer de plak om op een stuk bakpapier en bestrijk de onderkant met een iets dikkere laag chocolade.
  7. Trek er, als de chocolade net gestold is, met een vork in een golfbeweging strepen in en laat verder uitharden.
  8. Snijd in blokjes van 2x2 cm. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Lekker bij de koffie of thee.

Bereidingstip

Vervang de glucosesiroop door blanke schenkstroop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 21 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.