recepten met ricotta

Ricotta recepten

Het kaasje waar heel Italië van houdt

Op zoek naar recepten met ricotta? Bakkers maken er de lekkerste gebakjes mee, pastamakers doen het in hun sauzen. Ricotta is het populairste kaasje van Italië en veelzijdig product. Bovendien is ricotta arm aan zout, suiker en vetten en is het rijk aan calcium en eiwitten. Een gezonde keuze!

Wat is ricotta?

pasta ricotta

Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zacht zoete smaak.R Ricotta betekent letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte. Je kunt ricotta in veel verschillende recepten gebruiken: zowel voor hartige gerechten als zoete gerechten. De Italiaanse kaas is bijvoorbeeld lekker in een de pasta, op een plaattaart of in een omelet. Maar je kunt de kaas ook goed verwerken in zoete recepten, zoals taart!

Ricotta taart

ricotta taart

Smeuïg, zoet en fris, heerlijk bij de koffie of thee maar ook als dessert een aanrader. Ricotta is bij uitstek geschikt om te gebruiken in zoete recepten, zoals taartrecepten of recepten voor cake. Door de romige, frisse en zachte structuur kan ricotta goed verwerkt worden in vullingen voor taart. Dit ricotta bosbessentaartje is gegarandeerd een succes! Maar ricotta doet het ook heel goed in cheesecakes, zoals in deze ricotta cheesecake met frambozen.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Ricottamenu
Ricottamenu

Weekendmenu
Koken met ricotta

De 4 gerechten