omelet

Omelet recepten

Lekkere gerechten met omelet

Met een omelet kun je alle kanten op. Zoet, hartig of vegetarisch, alles is mogelijk met dit gerecht. Kies wat jij lekker vindt en ga aan de slag! Of je nu een boerenomelet, een omelet met kaas of met groenten wil maken, er is altijd een lekker omelet recept te vinden. Omeletten zijn trouwens niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Bovendien kun je er oneindig mee variëren. Wil je toch liever iets anders? Kijk dan eens naar onze recepten voor frittata of roerei. Morgenochtend een omelet maken voor het ontbijt of lunch maken was nog nooit zo makkelijk!

Uitsmijter of omelet?

omelet

Wat is het verschil tussen een uitsmijter en een omelet? Bij een omelet kluts je de eieren vooraf en meestal voeg je ook een beetje melk toe. Bij een uitsmijter voeg je geen melk toe. Door het klutsen is een omelet meestal iets luchtiger. Bij een uitsmijter laat je de dooiers juist heel. Daarnaast eet je een uitsmijter meestal met brood. Een omelet vouw je vaak dubbel, en een uitsmijter vouw je niet dubbel en laat je plat. Wat eet jij het liefst, een uitsmijter of een omelet?

Tips omelet bakken

omelet bakken

Een omelet is lekker als ontbijt of tijdens de lunch! Hieronder geven we een aantal tips om heerlijke omeletten te maken. De perfecte omelet maken doe je zo. De perfecte omelet is goudgeel van buiten, heeft de vorm van een halve maand en is zacht van binnen. Ook is een goede omelet niet heel dun, maar vrij dik. Begin met een goede pan. Een te dunne bodem maakt dat de omelet snel aanbrandt en aan de onderkant gaar is. Verhit in een koekenpan het klontje boter. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je het eimengsel toe. Blijf nu continu met de pan schudden, zodat het eimengsel niet aan de pan vastplakt. De omelet is gaar als de buitenzijde mooi goudbruin is en hij aan de binnenzijde nog lekker zacht is.

Ei
Ei

De lekkerste ei-recepten op een rij

Alle recepten met ei
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten