Mozzarella recepten

Mozzarella recepten

De lekkerste recepten met mozzarella

Smaakvolle tomaten, mozzarella en basilicum: deze drie ingrediënten maken het meest klassieke recept uit de Italiaanse keuken. Mozzarella kan niet ontbreken bij Italiaanse recepten. Bekijk alle lekkere recepten met mozzarella hier!

Wat is mozzarella?

mozzarella

Er zijn twee soorten mozzarella: mozzarella di bufala en mozzarella van koemelk. Buffelmozzarella is een helderwitte bol van melk van de waterbuffel met een stevige structuur en romige, volle smaak. Omdat mozzarella steeds populairder werd, werd er op een gegeven moment ook melk van de koe gebruikt. Deze smaak is wat minder romig en uitgesproken dan de mozzarella di bufala. Mozzarella van koemelk is minder vet en minder zout, en daardoor heel licht van smaak. Goed te gebruiken op een pizza bijvoorbeeld. Maar de mozzarella di bufala? Die eet je het liefst simpel en met goede producten, zoals olijfolie van goede kwaliteit en smaakvolle tomaten. Mozzarella wordt verkocht in vloeistof om uitdroging te voorkomen.

Salade caprese

salade caprese

Het bekendste gerecht met mozzarella is de Italiaanse salade Caprese. Een klassieke salade met mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. Caprese komt uit de Italiaanse stad Capri. Caprese betekent dan ook ‘salade in de stijl van Capri’, een gerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken. De mozzarella en tomaat wordt in plakken gesneden en wordt op smaak gebracht met goede olijfolie en een beetje zout. Salade Caprese wordt in Italië graag als ‘primo’ gegeten, het gerecht dat tussen de antipasto en secondo in zit. Salade caprese is dus perfect te serveren als voorgerecht, maar ook als bijgerecht, tijdens de borrel of de lunch valt dit gerecht in de smaak.

Recept: Salade caprese
Kaas
Kaas

Voor de kaasliefhebbers

Meer met kaas
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal