ijstaart

IJstaart maken

De lekkerste ijstaart recepten

Een ijstaart is een heerlijk dessert dat perfect is voor warme zomerdagen of speciale gelegenheden, zoals kerst. Het maken van een ijstaart vereist een beetje voorbereiding, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Zo zet je een eyecatcher van een dessert op tafel!

IJstaart maken: zo doe je dat!

ijstaart

Een ijstaart maken lijkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet! Het is juist een makkelijk dessert om te maken. Bovendien is dit dessert erg praktisch en je kunt het makkelijk van tevoren klaarmaken. Zo heb je geen stress meer tijdens het diner om het toetje! De basis van ijstaart is ijs. Dit kun je zelf maken, maar ga je voor easy en snel? Gebruik dan gewoon kant-en-klaar ijs naar keuze. Bedek de springvorm met bakpapier en begin met de koekjesbodem. Laat het ijs zacht worden en strijk glad in de cakevorm. De ijstaart moet zo’n 4 uur in de vriezer, dus je kunt ‘m perfect een dag van tevoren klaarmaken.

Qua toppings kun je helemaal losgaan: fruit, chocolade, karamel, stukjes nougatine, koekjes, pistachenootjes. Laat de taart een paar minuten op kamertemperatuur staan voordat je hem aansnijdt, zodat het gemakkelijker is om te serveren. Maak er een feestje van!

Onze favoriete ijstaart recepten

Wil je voor veel mensen een dessert serveren? Dan is een ijstaart de perfecte oplossing. Snijd ‘m in kleine stukjes zoals bij deze ijstaartjes met frambozensaus of snijd ‘m in plakken, zoals bij een cake. Als je een ronde springvorm gebruikt, zoals deze overheerlijke stracciatella ijstaart, kun je hem gewoon aansnijden als een taart.

Het leuke aan ijstaart is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt spelen met verschillende smaken, toppings en texturen om jouw lievelings ijstaart te creëren. Ook makkelijk aan te passen aan thema’s of speciale gelegenheden, zoals kerst, pasen (paastaart met karamel zeezout) of een babyborrel. Bekijk hier de lekkerste ijstaarten recepten!

IJs recepten
IJs recepten

Zelf ijs maken in een handomdraai

Aan de slag
Menu met ijs
Menu met ijs

Uitgebreid tafelen op warme dagen

De vier gangen