gesmolten kaas nacho's

Gesmolten kaas recepten

Voor echte kaasliefhebbers

Kaasliefhebbers opgelet! De meeste gerechten worden nog lekkerder met gesmolten kaas. In de soep, over de nacho’s, gegratineerd uit de oven en natuurlijk als kaasfondue!

Welke kaas smelt goed?

welke kaas smelten

Ben je van plan om kaas te gaan smelten? Bijvoorbeeld op een tosti, in de oven op nacho’s, of bij een pasta of op een stokbroodje uit de oven? Goed idee! Maar welke kaas kun je het best gebruiken? Kortom: welke kaas smelt goed? Feta of oude kaas is in ieder geval geen groot succes. Je kunt beter jonge Goudse kaas of cheddar gebruiken. Deze soorten kaas smelten goed! Je kunt het best jonge, zachte, vette kazen gebruiken om te smelten.

Alle tosti recepten

Brood met gesmolten kaas

crostini met kaas

Gesmolten kaas is het lekkerste wat er is. Toch? Zeker in combinatie met brood. Wat dacht je van tosti’s? En kaasfondue niet te vergeten! Of borrelbrood met kaas? Of kaas-uiencrostini’s uit de oven? Of stokbrood met kruidenboter en kaas uit de oven? Heerlijk voor op de borrelplank! Zo kunnen we nog wel even doorgaan… Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!
Wist je dat? Vaak wordt er gedacht dat gesmolten kaas ongezonder is dan ‘gewone’ kaas. Dat is niet zo! Het ziet er inderdaad vetter uit, maar dat is het niet.

Gourmet & fondue
Gourmet & fondue

Gezellig samen genieten

Meer fondue & gourmet recepten
Lunch inspiratie
Lunch inspiratie

Voor thuis, op kantoor of onderweg!

Meer lunchrecepten