Recepten met feta

Recepten met feta

Ontdek de veelzijdigheid van feta

Feta, met z’n zoute, pittige smaak, kan gerechten echt oppeppen. Je kent feta vast wel van de klassieke Griekse salade, maar de kaas doet het goed in allerlei salades, van groente- tot couscoussalade. Warm kan ook: in hartige taart of een krokant bladerdeeghapje. Op zoek naar inspiratie voor de borrel? Van feta maak je in een handomdraai een heerlijke dip. Hier vind je inspiratie en recepten voor gerechten met veelzijdige feta

Favoriete recepten met feta

Zoute, pittige feta houdt van wat contrast. Niet voor niets is watermeloensalade met feta een echte zomerhit. Het zilte van feta smaakt geweldig bij de friszoete meloen. Nog een supercombi: spinazie met feta. Hartige spinazietaart met feta is een klassieker die je moet proeven. Of kies de combi als vulling voor een Börek met spinazie en feta. Al gehoord van whipped feta? Het is een trendy dip van luchtig geklopte feta. Probeer onze variant van fetadip met geroosterde paprika. Perfect bij de borrel en zo gemaakt!

Het verschil tussen feta en witte kaas

Feta en witte kaas lijken op elkaar, maar er zijn verschillen. Feta is een Griekse kaas en wordt gemaakt van schapen- en/of geitenmelk en dat proef je! Het heeft een zoute, pittige smaak en is kruimelig. Feta heeft een beschermde oorsprongsbenaming, waardoor alleen kaas uit specifieke regio’s in Griekenland zo mag heten. Witte kaas, vaak afkomstig uit landen zoals Denemarken, is meestal van koemelk gemaakt, smaakt milder en is gladder. Je kunt feta vervangen door witte kaas in recepten, maar de smaak is minder uitgesproken. Zelf proeven? Maak deze salade van geroosterde bieten eens met witte kaas in plaats van feta.

Salades
Salades

Kies je favoriete salade!

Meer salades
Kaas
Kaas

Voor de kaasliefhebbers

Meer met kaas