Overige video's

Zuid-Afrikaanse bobotie
Zuid-Afrikaanse bobotie
(17)

Zuid-Afrikaanse bobotie

Zelf bobotie maken kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat! Een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, rozijnen en appel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Week de sneetjes brood in de melk en houd apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig op een lage stand. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en bak op middelhoge stand rul.
  3. Voeg de abrikozenjam, rozijnen, appel en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten mee. Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehakt. Bak tot het brood helemaal is opgelost.
  4. Klop de eieren los met de melk. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of aardappels en een salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.