Overige video's

Zoute chocoladekoekjes met hazelnoten

Homemade chocoladekoekjes zijn zoveel lekkerder dan kant-en-klare! Wil je nog snel koekjes maken voordat je bezoek komt? Deze chocoladekoekjes met zout en hazelnoten heb je in een half uur op tafel gezet. Handig!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Strooi de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in de oven in 5-7 minuten lichtbruin. Neem uit de oven en hak de noten grof.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, 1 theelepel (zee)zout, de suiker, basterdsuiker, chocolade en hazelnoten. Voeg de boter, melk, eieren en het vanille- aroma toe en kneed niet te lang tot een deeg.
  3. Schep circa 20 lepels van het deeg met genoeg tussenruimte op de bakplaat (bak eventueel in 2 porties of op 2 bakplaten). Strooi een beetje zeezout erover en bak circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Bereidingstip

Maak het deeg een dag van tevoren. Verpak in vershoudfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.