Overige video's

Zoute biscuits met sesam en oregano

24 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 85 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g

Voorbereiden

Meng de bloem met de boter, oregano, een snufje zout en peper in een keukenmachine tot een korrelig mengsel. Voeg 3-4 eetlepels koud water toe en draai nogmaals heel kort. Neem het deeg uit de machine en kneed snel met de hand verder tot een soepel deeg. Verpak in folie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik. Snijd in vierkantjes en/of driehoekjes en leg ze op de bakplaat.
  3. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de sesam en zeezout. Bak de zoute biscuits in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot ze knapperig zijn.

Bereidingstip

Varieer in dit recept ook eens met Provençaalse en Marokkaanse kruiden (ras el hanout).

Voedingswaarde p.p.
Energie 85 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.