Overige video's

Zomervruchtensoufflé

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Maak met een strook bakpapier een rand om de souffléschaaltjes (hoger dan de schaaltjes) en bind vast met keukengaren. Bestrooi de souffléschaaltjes met een beetje poedersuiker en verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pureer het fruit en zeef deze puree.
  3. Smelt de boter op een lage stand en bak de bloem 1 minuut mee zonder te kleuren. Giet de melk er al kloppend bij en verwarm zachtjes tot een gladde saus.
  4. Neem de pan van de warmtebron en roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Roer daarna de vruchtenpuree erdoor.
  5. Klop de eiwitten in een vetvrije kom niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop dan de eiwitten stijf.
  6. Spatel de eiwitten heel voorzichtig door het vruchtenmengsel. Verdeel over de schaaltjes, strijk de bovenkant glad en maak met een natte vinger langs de rand van de vorm in het soufflémengsel een gootje. Bak de soufflé in de oven in circa 15 minuten lichtbruin. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.

Bereidingstip

Vul de schaaltjes voor tweederde zodat er ruimte overblijft om te rijzen.

Open de oven niet tussendoor, van koude lucht zakt de soufflé in!

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.