Overige video's

Zomerstamppot met saus van saucijzen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Hoofdingrediënten Saucijs (37) Courgette (265)

Bereiden

  1. Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en de ui lichtbruin.
  2. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
  3. Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten.
  5. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.

Variatie

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er stamppot van maken. Dus wie voordelig uit wil zijn, koopt gewoon de groente die in de aanbieding is. Of je kiest voor een combinatie van bijvoorbeeld wortel en doperwtjes, of snijbonen en boterbonen. En wat dacht je van spinazie met geroosterde amandeltjes erbij? Ook van ijsbergsla kun je heerlijke stamppot maken, eventueel gecombineerd met wat gebakken champignons.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Hoofdingrediënten Saucijs (37) Courgette (265)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.