Overige video's

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
21 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (86)

Bereiden

  1. Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door.
  2. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes. Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.

Variatie

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. 't Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe.

Wijnadvies

Lekker met een Pinot Blanc uit de Elzas, of een droge Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
21 g
Hoofdingrediënten Ijsbergsla (86)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.