Overige video's

Zomerstamppot met gekruide kip
Zomerstamppot met gekruide kip
(6)

Zomerstamppot met gekruide kip

Deze zomerstamppot is ideaal voor de koelere dagen van het seizoen. Een lekker en simpel gerecht dat snel op tafel staat!
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Kook beide soorten aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Meng in een kom de olijfolie met de ras el hanout en een snuf zout.
  2. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan iets platter. Bestrijk de kip rondom met het oliemengsel. Verhit de grillpan en gril hierin de kipfilets in circa 5 minuten rondom gaar. Keer halverwege.
  3. Giet de aardappels af en bewaar een kopje van het kookwater. Stamp de aardappels tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookwater toe om het geheel smeuïger te maken. Schep de sla, olijven en feta erdoor. Serveer de stamppot met de gegrilde kipfilet.

Bereidingstip

Vervang de ras el hanout in deze stamppot door een andere Midden-Oosterse kruidenmix, zoals baharat of za'atar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.