Overige video's

Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer

Een verrassend lekker soepje op warme dagen: gazpacho met watermeloen en komkommer. Serveer in een glaasje en je hebt een leuk voor- of tussengerecht op een zomerse avond. Het recept voor deze lekkere tomatensoep vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 70 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Print

Bereiden

  1. Snijd de helft van de watermeloen in grove stukken en snijd de andere helft in kleine blokjes. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water. Pel ze en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
  2. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de rest in stukken. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en hak de rest fijn. Snijd de bosui in stukken.
  3. Pureer de grove stukken watermeloen met de grove stukken tomaat en komkommer, de grof gehakte basilicumblaadjes en de bosui. Breng op smaak met peper.
  4. Schep alle ingrediënten door elkaar en zet deze tomatensoep circa 30 minuten in de koelkast. Zet intussen 6 lichtvochtige glazen in de diepvries. Serveer de soep in de koude glazen.

Bereidingstip

Maak de soep iets pittiger met 1 theelepel hete pepersaus of 1 eetlepel zoete chilisaus.

Voeg 2 theelepels geraspte gember toe.

Vervang de meloen door 1 kleine verse ananas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 70 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.