Overige video's

Zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten

Als er iets Hollands is, dan is het kaas. Karakteristiek en eigen, maar heel veelzijdig. Proef maar in deze zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de noten en zonnebloempitten uit over een bakplaat en rooster 10 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen
  2. Snijd intussen de friszure appels in 8 parten en verwijder het klokhuis. Verhit de grillpan en vet licht in met olijfolie. Gril de appelpartjes om en om in een paar minu­ten lichtbruin.
  3. Schep in een grote kom de sla om met de bieslook, noten, zaden en gegrilde appel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over 4 grote borden en garneer met de blokjes kaas.

Bereidingstip

Lekker met stokbrood met Melkan kruidenboter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.