Overige video's

Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Snijd het uiteinde van de asperges af en kook de asperges met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  2. Halveer de grotere aardbeien en bestrooi ze met een beetje peper. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Snijd de asperges doormidden. Verdeel de sla over 4 borden. Schik hierop de asperges, aardbeien, geitenkaas en bosui. Sprenkel de dressing erover en garneer eventueel met basilicumblaadjes.

Bereidingstip

Bestrijk de asperges na het blancheren met olijfolie en rooster ze in een grillpan.

Wijnadvies

Asperges zijn dol op Pinot Gris van Arthur Metz uit de Elzas. Ook in de Moezel kunt u voor wit van deze druif terecht: Pinot Grigio van Lizard. Chardonnay combineert ook uitstekend. Schenk bij voorkeur Bourgogne, Indomita, Sunny Mountain of Danie de Wet.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.