Overige video's

Zoetzure tomatensoep met kip

4 gemiddeld voorgerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 5,6 g

Bereiden

  1. Breng de bouillon met de tomaten, het groen van de bosui (houd het wit apart) en de rode peper aan de kook. Kook afgedekt 15-20 minuten op een lage stand.
  2. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en zeef de soep daarna zodat de tomatenpitjes eruit zijn.
  3. Breng de soep weer aan de kook en voeg naar smaak scheutjes sherry, sojasaus, gembersiroop, vissaus en chilisaus en vervolgens de suiker en sesamolie toe.
  4. Schep de kipreepjes erdoor en kook zachtjes circa 5 minuten. Verhit intussen de zonnebloemolie en bak hierin een omelet van het ei.
  5. Snijd de omelet in smalle reepjes en voeg toe aan de soep. Bestrooi de soep met het wit van de bosui en de gefrituurde uitjes. Serveer direct.

Bereidingstip

Serveer met een komkommersalade met een dressing van azijn, suiker en chilisaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 5,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.