Overige video's

Zoetzure roerbak met garnalen en ananas

Lekker snel aan tafel met deze zoetzure roerbak met garnalen en ananas. Een heerlijke, lichte maaltijd die snel op tafel staat. Ideaal voor doordeweeks!
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugé en bosui.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de gember door een scheutje gembersiroop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.