(0)
Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli
hoofdgerecht
4
vegetarisch
hoofdgerecht
4
vegetarisch
Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli
hoofdgerecht
4 personen
vegetarisch
- 600 gram aardappels (geschild, in stukken)
- 400 milliliter melk (warm)
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 2 eieren
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 1 snufje nootmuskaat
- circa 10 eetlepels paneermeel
- 100 milliliter arachideolie
- 100 milliliter witte wijn
- 100 milliliter balsamicoazijn
- 100 honing
- 1 theelepel verse tijm
- 400 gram rauwe bieten (geschild, geschaafd, in dunne plakjes)
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 50 gram rucola (gedroogd, gewassen)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 1 eetlepel olijfolie
voor de bietjes
voor de aioli
voor de salade
Deel je boodschappenlijstje
Tijden
- Bereidingstijd 45 minuten
- 60 minuten marineertijd
- 60 minuten vriestijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier.
- Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen.
- Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
- Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast.
- Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.
- Giet de bietjes af en verdeel de plakjes in een rozet over de borden. Verdeel hierop een pluk rucolasalade.
- Frituur de aardappelkroketjes in porties goudbruin en leg ze op de salade. Schep de aioli eromheen.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 835 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
50 g 13 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2013
Soortgelijke recepten
- 600 gram aardappels (geschild, in stukken)
- 400 milliliter melk (warm)
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 2 eieren
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 1 snufje nootmuskaat
- circa 10 eetlepels paneermeel
- 100 milliliter arachideolie
- 100 milliliter witte wijn
- 100 milliliter balsamicoazijn
- 100 honing
- 1 theelepel verse tijm
- 400 gram rauwe bieten (geschild, geschaafd, in dunne plakjes)
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 50 gram rucola (gedroogd, gewassen)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 1 eetlepel olijfolie
voor de bietjes
voor de aioli
voor de salade
Deel je boodschappenlijstje
Tijden
- Bereidingstijd 45 minuten
- 60 minuten marineertijd
- 60 minuten vriestijd
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier.
- Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen.
- Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
- Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast.
- Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.
- Giet de bietjes af en verdeel de plakjes in een rozet over de borden. Verdeel hierop een pluk rucolasalade.
- Frituur de aardappelkroketjes in porties goudbruin en leg ze op de salade. Schep de aioli eromheen.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 835 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
50 g 13 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2013