Overige video's

Zoete radijs-chips
Zoete radijs-chips
(68)

Zoete radijs-chips

Wil je zelf chips van groente maken? Denk dan eens aan de radijs. De radijs is lekker pittig van smaak, ideaal om chips van te maken dus. Een extra lekkere touch is de honing, die de chips een zoete smaak geeft.
Categorie snack, tussendoortje
Personen 1 stuks
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Maak de radijsjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout. Giet ze af en spoel koud water erover.
  2. Schaaf de radijsjes met een mandoline of snijd ze in zeer dunne plakjes. Meng de olijfolie met de honing, kaneelpoeder en een snuf peper.
  3. Schep dit mengsel door de radijsjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak de radijsjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Schep ze om, verlaag de oventemperatuur naar 100ºC en bak de radijsjes nog 15-17 minuten in de oven.
  5. Als de radijsjes een beetje gekrompen en knapperig zijn geworden dan zijn de chips klaar. Lekker met een dip van Griekse yoghurt met honing.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Anoniem 27-03-2022
Worden niet hard. Verder ook totaal niet lekker. Ik zou het recept offline halen om erger te voorkomen. Totaal geen fan!
Anoniem
27-03-2022
Worden niet hard. Verder ook totaal niet lekker. Ik zou het recept offline halen om erger te voorkomen. Totaal geen fan!
Lees meer