Overige video's

Zoete Marokkaanse muntthee

Marokkaanse muntthee staat erom bekend: zoet, zoeter, zoetst! In dit recept leggen we uit hoe je deze warme drank het best kunt maken. En je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 40 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schep de groene thee in een theepot, giet er een scheutje kokend water op, laat rondwalsen in de pot en giet dan het water voorzichtig af.
  2. Doe het bosje munt in de theepot en schep de suiker erbij.
  3. Giet de theepot vol met circa 1 liter kokend water. Roer goed om en laat 10 minuten staan.
  4. Schenk de thee in theeglaasjes en schenk dit vervolgens weer terug in de pot. Houd bij het inschenken van de thee de theepot zo hoog mogelijk boven het glaasje, zodat er een laagje schuim op de thee ontstaat.
  5. Herhaal dit nog circa twee keer en proef of de thee zoet genoeg is.

Bereidingstip

In Marokko ‘spoelen' ze traditioneel de thee in de pot eerst even af en gieten vervolgens het spoelwater voorzichtig eruit zodat de losse thee achterblijft in de theepot. Heb je liever geen losse theeblaadjes in je kopje? Gebruik dan een thee-ei of zeef de thee voordat je deze opschenkt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 40 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.