Overige video's

Zoete kipspiesjes met fruitige couscous

Dit recept is een schot in de roos bij kinderen! Deze zoete kipspiesjes met fruitige couscous doen het ook goed op een barbecue, of gewoon lekker doordeweeks. Bekijk het recept van dit snelle gerecht hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de honing met de sojasaus, knoflook en 2 eetlepels olie. Voeg de kipfilet toe en schep een paar keer om. Rijg de kipstukjes aan spiesjes. Leg de spiesjes op aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven. Keer de spiesjes halverwege om en bestrijk met de marinade.
  2. Bereid intussen de couscous: verhit de rest van de olie en bak hierin de couscous op middelhoge stand tot de korrels lichtbruin worden. Neem de pan van de warmtebron. Giet 500 ml water erbij en laat afgedekt staan.
  3. Rasp de sinaasappel en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Voeg de abrikozen, paprika, sinaasappelrasp en partjes sinaasappel toe aan de couscous. Schep een paar keer om zodat alles goed gemengd is. Serveer de kipspiesjes met de couscous.
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ariette Duhen 06-08-2020
Heel lekker gerechtje. Ik heb kippendijenfilet gebruikt i.p.v. gewone kipfilet. Is net wat malser. En kippenbouillon gebruikt om de couscous in te wellen. Dat geeft meer smaak.