Overige video's

Zoete kip met olijven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216) Honing (638)

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hierin de drumsticks minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Dep de kip droog met keuken­papier. Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks lichtbruin.
  2. Pureer in een keukenmachine of blender de tomaten met de knoflook, peterselie en kruidnagels. Voeg dit mengsel met het kaneelstokje toe aan de kip en laat afgedekt 20­-25 minuten zachtjes garen.
  3. Voeg de wijn, honing, rozijnen, kappertjes en olijven toe. Verwarm circa 10 minuten, zonder te koken. Verwijder eventueel het kaneelstokje.
  4. Lekker met een puree van zoete aardappels (zie tip), couscous of quinoa.

Bereidingstip

Voor een puree van zoete aardappels: schil 4 zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp met melk en boter of crème fraîche tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.

Vervang de rozijnen in dit recept door gedroogde pruimen.

Gebruik gewoon zout in de marinade in plaats van selderijzout.

Maak het gerecht iets pittiger en voeg 1 theelepel chilipoeder toe.

Wijnadvies

Bij dit zonnige kipgerecht past een Sunny Mountain Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.