Overige video's

Zoete kip ketjap

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 3,8 g
Hoofdingrediënten Rode peper (397)

Voorbereiden

Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
  2. Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
  3. Lekker met witte rijst en gewokte groenten, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.

Bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.

Voeg in plaats van vijfkruidenpoeder een snufje kaneel, (gemalen) kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad toe aan de marinade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 3,8 g
Hoofdingrediënten Rode peper (397)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.