Overige video's

Zoete-aardappeltaart

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bestuif de taartvorm met bloem. Bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg en druk daarbij de naden goed op elkaar. Snijd overhangend deeg netjes bij en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem en bak de bodem laag in de oven circa 10 minuten voor.
  3. Schaaf intussen de aardappel in zeer dunne plakjes met een mandoline, in een keukenmachine of met een kaasschaaf.
  4. Klop de ricotta los met de eieren en giet dit mengsel op de taartbodem. Meng de suiker met de kaneel en rozijnen en verdeel over de ricotta.
  5. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vulling en bestrijk met de olie. Bak de taart nog 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Serveer met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.

Wijnadvies

Coeur de Muscat is de ultieme wijn bij deze zoete aardappel ‘op z'n zoetst'.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.