Overige video's

Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 10 g
Zout 1,2 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
  5. Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant. Serveer het shoarmavlees bij de stamppot.
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 10 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.